Stanje na putevima

Danas na većini puteva u BiH iz BIHAMK-a upozoravaju na mokar i klizav kolovoz, kao i na učestale odrone.  Magla i niska oblačnost mjestimično smanjuju vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R-469 i R-470 Živinice-Međaš, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju magistralne puteve M-18 Stupari–Kladanj i M-4 Simin Han-Kalesija, zatim magistralni put M-17 lokalitete Donji Hadžići i Drivuša, kao i regionalni put R-461 Srebrenik-Donja Orahovica.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (Ljubogošta-Pale) u toku su radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini. Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se u narednih mjesec dana može očekivati sporije saobraćanje..