Stanje na putevima

U većem dijelu BiH promet vozila danas je povremeno pojačan, a uvjeti za vožnju relativno povoljni. I pored toga, iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i drže odstojanje između vozila.

Povremene kraće obustave saobraćaja, od 8 do 16 sati, mogu se očekivati svakim danom na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Osojnica, gdje su u toku radovi na deminiranju terena.

Zbog radova na asfaltiranju, u vremenu od 7 do 20 sati, dolazi do potpune obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta R-469 Banovići-Živinice, u Banovićima.

Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci, a predviđeno je da radovi traju do 01.09.2017. Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se usporeno ili uz kraća zadržavanja.

Izdvajaju se putni pravci M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres. Iz BIHAMK-a napominju da je poštivanje privremeno postavljene signalizacije, zakonski obavezno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Za međunarodni promet vozila privremeno su otvoreni granični prelazi Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Prije polaska na putovanje vozači treba da provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice..