Image default
Arhiva

Stanje na putevima

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 24.11.2016.
U većem dijelu BiH saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno izdvajamo dionicu autoputa A-1 Sarajevo-Zenica, kao i dionice magistralnih puteva M-17 Zenica-Doboj, M-17 Konjic-Jablanica-Mostar,M-20 Goražde-Foča,M-16 Bugojno-Jajce-Banja Luka i M-5 Travnik-Donji Vakuf. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Molimo za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-1.8 Šićki-Brod-Srebrenik, kod mjesta Potpeć, zbog minerskih radova, danas od 11 do 15 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta). Iz istog razloga do kraćih obustava (do 5 minuta) doći će danas od 12 do 17 sati na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-445 Semizovac-Ilijaš, danas od 08 do 16 sati, na snazi je obustava saobraćaja na dionici Donja Vogošća-Malešići (od pružnog prelaza Donja Vogošća 1 do mosta na rijeci Bosni). Alternativni pravci su Donja Vogošća-Karaula-Malešići i autoput A-1 Jošanica-Podlugovi.

Danas od 07 do 19 sati zbog radova na asfaltiranju saobraćaj će biti obustavljen i na raskrsnici regionalnih puteva R-402 (Ljusina-Gnjilavac) i R-401b (Gnjilavac-Konjodor-Brigovi) u mjestu Gnjilavac, općina Cazin.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na moguća duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, u petak 25.11.2016 u periodu od 07 do 18 sati, doći će do potpune obustave saobraćaja na graničnom prelazu Orašje-Županja !
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Koristite sigurnosni sistem koji je prilagođen visini i težini Vašeg djeteta, jer 90% povreda može se izbjeći pravilnim korištenjem sigurnosnih sjedalica. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !

 

Related posts

Sedam Aprila by Husein Ališa

SAVJETNICI

Fenomen ezana

SAVJETNICI

Samira – cura mog života

SAVJETNICI

Leave a Comment