Image default
Arhiva

Stanje na putevima

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i na dionicama u višim predjelima, ovoga jutra upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Na putevima u tim područjima i kolovoz je vlažan, pa savjetujemo oprezniju vožnju, uz obavezno držanje odstojanja između vozila. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na asfaltranju danas do 17 sati obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Bilješevo-Kakanj (kod mjesta Karaulsko polje),  kao i na regionalnom putu R-455 Semizovac-Ilijaš-Visoko, alternativni pravci su u funkciji.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad i M-16.2 Prozor-Jablanica.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju čeka se do 40 minuta, na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Zbog nastupajućih vjerskih praznika (Svi Sveti i Dušni dan) očekuje se pojačan promet vozila u periodu od 29.10. do 2. 11. tako da se vozačima teretnih vozila preporučuje da ne koriste ovaj granični prelaz, kao ni GP Bosanski Brod-Slavonski Brod, gdje se na hrvatskoj strani također izvode građevinski radovi.

Preporučuje se korištenje GP Bosanski Šamac-Slavonski Šamac.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom.

ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !

Related posts

Jabukovo sirće: Šta, kako, gdje ,zašto

Hrana bez glutena: što je dozvoljeno, a što nije?

Urušava se most Mehmed-paše Sokolovića

Leave a Comment