Image default
Arhiva

Stanje na putevima

Stanje na cestama
Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i ovoga jutra upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle. Na putevima u tim područjima i kolovoz je vlažan, pa savjetujemo oprezniju vožnju, uz obavezno držanje propisanog rastojanja između vozila.

Zbog radova na sanaciji betonske ograde na autoputu A-1 Tarčin-Lepenica (na dionici od petlje Tarčin kroz tunel Grab do ulaza u tunel 25.novembar), saobraćaj će biti obustavljen u preticajnoj traci, a izmještanje je planirano za danas (30.09.) i 02.10. (nedjelja) od 08 do 18 sati.

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevimaM-1.8 Lončari-Orašje (u mjestu Dusine, 08-16 sati) i M-4 Teslić-Jelah (na lokalitetu Vrela, 08-16 sati)  kao i na regionalnim putevima R-448 Goražde-Čajniče (u mjestu Zupčići, 08-15 sati) i R-465 Maglaj-Zavidovići (u mjestu Krsno Polje, 08-16 sati).

Zbog minerskih radova, do povremenih kraćih obustava saobraćaja dolazi na magistralnim putevima M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i  M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10  i od 13 do 15 sati).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve:  M-16.2 Prozor-Jablanica, M-5 Busovača-Kiseljak, M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-17 Jablanica-Mostar, M-18 Priboj-Simin Han i Živinice-Šićki Brod.

Zbog saniranja pružnog prelaza Sladna, danas će od 09 do 13 sati saobraćaj biti potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta R-461 Srebrenik-Bukva. Za vrijeme obustave putnička vozila mogu koristiti alternativni pravac Rapatnica-Kiseljak, dok će teretna vozila moći koristiti alternativni pravac Srebrenik-Šićki Brod-Gračanica.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Koristite sigurnosni sistem koji je prilagođen visini i težini Vašeg djeteta, jer 90% povreda može se izbjeći pravilnim korištenjem sigurnosnih sjedalica.

ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !

Related posts

Bosanski humor: Otvaranje autoputa WC 5 (VIDEO)

Poslodavci prestanite cmizdriti! Umjesto BMW-a i luksuznog stana platite radnika

Može li biti halal proizvod iako nema HALAL certifikat? (VIDEO)

Leave a Comment