Stanje na cesti

Na većini puteva u BiH ovoga jutra saobraća se nesmetano. Kolovoz je suh, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. U zapadnim krajevima, skrećemo pažnju na povremene jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača (09-10 i 14-17 sati), M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-4 Teslić-Kotor Varoš(08-16 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (08-16 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Jajce-Banja Luka, Prozor-Jablanica i Živinice-Šićki Brod.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje što manje korištenje ova dva prelaza.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nevezani putnik će udariti u ostale putnike i usmrtiti ih ili ozbiljno povrijediti i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !