Image default
Arhiva

Stanje na cesti

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 28. 11. 2017. u 07 : 50 sati
Zbog niskih temperatura ovoga jutra vozače upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo na putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Ugaženog snijega još uvijek ima na putnim pravcima: Livno-Mrkonjić Grad, Kupres-Šujica i Bosanski Petrovac-Drvar. Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Kiseljak-Kaonik, Zenica-Doboj-Teslić i Doboj-Gračanica. Odroni zemlje ili kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Vozače na svim dionicama savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko- Bijeljina u naselju Gredice, od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !

Related posts

Oči zatvorim i put putujem

SAVJETNICI

Dragi moji pčelari

SAVJETNICI

The Workout That Burns More Calories Than Running

SAVJETNICI

Leave a Comment