Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 09.02.2017. u 08 : 55 sati
Vlažan ili mokar kolovoz, kao i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara, karakteriše ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH. U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo magistralne puteve: Konjic-Mostar, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Nević Polje-Kaonik i Sarajevo-Foča, kao i regionalni put Travnik-Karanovac. Na putevima u Hercegovini i zapadnoj Bosni, vozače upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja..

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !