Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 05.02.2017.
Jutros se na putevima u BiH saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Izdvajamo magistralne puteve: M-18 Sarajevo-Foča, M-19 Ustiprača-Višegrad M-17 Jablanica-Mostar-Doljani, M-16.4 Bugojno-Novi Travnik, M-16.2 Gornji Vakuf-Prozor, kao i regionalni put R-413 Travnik-Karanovac.

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na putevima koji vode prema ski centrima, kao i prema zimskim izletištima.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, tokom dana moguće je sporije odvijanje saobraćaja. Napominjemo da je na mjestima izvođenja radova postavljena privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

I dalje su aktuelni radovi na hrvatskoj strani na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da na ovim prelazima povremeno dolazi do usporenog saobraćanja.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !