Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
29.01.2017.
Magla još uvijek mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Kolovoz je suh ili vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Posebno izdvajamo mostove , vijadukte, prilaze tunelima, kao i puteve u planinskim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, a izuzetak su putevi koji vode prema ski centrima i zimskim izletištima, gdje tokom dana dolazi do pojačane frekvencije vozila.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog radova na dalekovodu, danas do 14 sati moguće je sporije saobraćanje na magistralnom putu M-1.8 u Srebreniku.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !