Stanje na cestama

INFORMACIJE
Stanje na cestama 22.01.2017.
Zbog niskih temperatura ovoga jutra moguće je formiranje poledice pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima: Ključ-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Bosansko Grahovo-Bosanski Petrovac i Livno-Mrkonjić Grad. Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo putne pravceKonjic-Mostar i Prozor-Jablanica, kao i puteve na širem području Sokoca, Kupresa, Bosanskog Grahova, Doboja iBijeljine.

Na planinskom prevoju Borova Glava na putnom pravcu Livno-Šuica, vozače upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Na dionicama kroz usjeke skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE