Image default
Arhiva

Stanje na cestama 

Saobraćaj se na većini puteva u BiH ovoga jutra odvija bez dužih zastoja. Kolovoz je pretežno suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na asfaltiranju, od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-445 Semizovac-Malešići (dionica: pružni prelaz Donja Vogošća-most na rijeci Bosni). Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica i Maglaj-Doboj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brodvozila saobraćaju usporeno. Zbog nastupajućih vjerskih praznika (Svi Sveti i Dušni dan), do 02. 11. očekuje se pojačan promet vozila, tako da se vozačima preporučuje što manje korištenje ova dva prelaza.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%.

Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !

Related posts

Biometeorološka prognoza

U periodu od 10 dana nakupio kestena za 1300km

Kako da vaše dijete zavoli čitanje?

Leave a Comment