Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 13.01.2017.
Zbog porasta temperature i otapanja snijega upozoravamo na moguće sniježne lavine posebno na magistralnom putu M-18 Trnovo-Dobro Polje-Brod na Drini. Na magistralnom putu M-16.4 Bugojno-Novi Travnik na području Rostova, kao i na magistralnim putevima M-16 Kupres-Šuica i M-15 Priluka-Glamoč-Mlinište jak vjetar mjestimično stvara sniježne nanose. Usporeno se saobraća na autoputu A-1 dionici Zvirovići-Bijača zbog kiše i jakog vjetra. Zbog magle vidljivost je smanjena na magistralnim putevima M-6.1 Polog-Mostar i M-17.4 Mostar-Čitluk-Cerno, a zbog ledene kiše upozoravamo na magistralne puteve Drvar-Bosansko Grahovo-Kazanci, Bosansko Grahovo-Strmica, Jablanica-Mostar-Doljani i Stolac-Neum. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Slab i umjeren snijeg tokom noći padao je u jugozapadnim krajevima, kao i mjestimično na dionicama u višim predjelima, a zbog najavljenih obilnijih padavina apelujemo na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog aktuelnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE

Related posts

Lavabo ili umivaonik – savjeti i preporuke

SAVJETNICI

Džemat Vesela donio odluku koja ih čini posebnim u cijeloj BiH

SAVJETNICI

Robot za šoping, nosač prtljage za gospođe

SAVJETNICI

Leave a Comment