Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 12.01.2017. u 08 : 23 sati
Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, izdvajamo putne pravce Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac-Lanište i Bosanski Petrovac- Oštrelj-Drvar. Na mjestimično jake udare vjetra, upozoravamo i u južnim krajevima naše zemlje. U ostatku zemlje kolovozi su pretežno vlažni i klizavi, u južnim krajevima suhi. Vozače molimo da voze maksimalno oprezno, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !

Related posts

Njemačka: Katolici iniciraju da se Bajram upiše u kalendar vjerski praznika

SAVJETNICI

Šta nam rade vakcinacijom ?

SAVJETNICI

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Leave a Comment