Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 11.01.2017. u 06 : 30 sati
Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u centralnim i sjevernim dijelovima naše zemlje. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj, Tuzla-Bijeljina, Prozor-Gornji Vakuf, Bugojno-Novi Travnik, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, kao i puteve na području Doboja, Bosanskog Broda, Orašja i Odžaka. Zbog izrazito niskih temperatura moguće je formiranje poledice na kolovozu, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.  Ekipe putnih službi vrše posipanje, ali niske temperature usporavaju djelovanje posipnog materijala. Molimo za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić, Crna Gora) zatvoren je za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore, na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić, zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog aktuelnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !

Related posts

SMRT BOSANSKOG KRALJA I PRVOG BOSANSKOG ZLATNOG LJILJANA

SAVJETNICI

Holandija posao

SAVJETNICI

Otac koji odvlači sinove od tv ekrana uz pomoć naučnih eksperimenata

SAVJETNICI

Leave a Comment