Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 09.01.2017. u 09 : 10 sati
Izrazito niske jutarnje temperature stvaraju poledicu na kolovozu pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu, ali zbog niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala. Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, a posebno izdvajamo putne pravce: Kupres-Tomislavgrad, Livno-Tomislavgrad i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad gdje jak vjetar stvara sniježne nanose.

Na mjestimično jake udare vjetra, upozoravamo i u južnim krajevima naše zemlje. Vozače molimo da voze maksimalno oprezno, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike.

Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !

Related posts

Posao na poljoprivrednom imanju-Njemačka-Krummhörn

SAVJETNICI

Arsenal bez pobjede, trijumf Leicestera

SAVJETNICI

Popularni Bingosi: Niske cijene stanuju u Bingu

SAVJETNICI

Leave a Comment