Image default
Arhiva

Stanje na cestama

U većem dijelu BiH saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Na putevima u Hercegovini i zapadnoj Bosni, vozače upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra, kao i na učestale odrone.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (Smajilbašići polje, 08-16 sati).

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad i M-16.2 Prozor-Jablanica.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Sigurnosni pojasevi su najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu i zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE,  BEZ OBZIRA KOLIKO KRATKO VOŽNJA TRAJALA !

Related posts

Borba protiv krompirove zlatice: Insekticidi ili organske metode

Neformalno obrazovanje je rješenje?

Raspisan tender za izradu idejnog projekta brze ceste Ključ-Bihač-Izačić

Leave a Comment