Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 06.01.2017.
Zbog snijega i sniježnih nanosa potpuno je obustavljen saobraćaj na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Rakitno-Blidinje, dok je na području cijelog Livanjskog kantona zabranjen saobraćaj za vozila preko 7.5 tona.
Na području Romanije (Sarajevo-Rogatica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na magistralnim putevima Gacko-Tjentište (Čemerno), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Sarajevo-Konjic (Ivan), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen), Olovo-Kladanj (Karaula) i Sarajevo-Olovo (Nišići), policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila koja nemaju lance. Lanci za teretna vozila preporučuju se i na ostalim dionicama u višim predjelima. Otežano je i saobraćanje na autoputu A-1 Zenica-Tarčin.

Zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu na kolovozu.  Vozače upozoravamo i na mjestimično jake udare vjetra. Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Danas (06.01.2017) od 12 sati pa do 07.01.2017.godine do 24 sata, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Granični prelaz Deleuša (Bileća-Trebinje) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !

 

Related posts

Biometeorološka prognoza

SAVJETNICI

Googleova aplikacija Duo za videopozive dostupna korisnicima iOS-a i Androida

SAVJETNICI

Cijena našeg meda ide i do 100 KM/KG

SAVJETNICI

Leave a Comment