Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 05.01.2017.

Zbog sniježnih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile veći dio naše zemlje saobraća se otežano i usporeno, naročito na dionicama u višim predjelima. Izdvajamo magistralne puteve: Priluka-Glamoč-Mlinište, Kupres-Šuica-Tomislavgrad-Kolo, Kamensko-Livno-Šuica, Gacko-Tjentište (Čemerno), Sarajevo-Olovo-Kladanj (Nišići i Karaula), Drvar-Bosansko Grahovo-Kazanci,  Sarajevo-Trnovo (Rogoj), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen), Sarajevo-Konjic (Ivan) i Ustikolina-Goražde, kao i šire područje Romanije, te puteve koji od Trebinja vode prema granici sa Crnom Gorom. Otežano je i saobraćanje na A-1 Zenica-Tarčin.  Skrećemo pažnju na mjestimičnu poledicu, naročito na dionicama preko mostova i na prilazima tunelima. Putne službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, tako da su svi putevi prohodni. Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u sjevernim krajevima. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme.

Na  graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog aktuelnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !

 

Related posts

Je li muslimanu dozvoljeno da odabere lakše mišljenje kada se desi razilaženje među učenjacima

SAVJETNICI

Slučajni heroji u stvarnom životu (VIDEO)

SAVJETNICI

U humanitarne svrhe ostavio 187 miliona $

SAVJETNICI

Leave a Comment