Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 03.01.2017.
Zbog snijega na kolovozu usporeno i otežano saobraća se u većem dijelu naše zemlje. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Cazin-Velika Kladuša, Bihać-Bosanska Krupa, Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Kupres-Šuica, Glamoč-Mrkonjić Grad, Donji Vakuf-Travnik, Olovo-Kladanj i Tuzla-Orašje. Poseban oprez zbog sniježnih padavina savjetujemo i na dionici autoputa A-1 Tarčin-Zenica. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, a posebnu pažnju skrećemo na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Ekipe putnih službi intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putni pravci za sada prohodni.

Večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Aktuelni radovi na području Hrvatske, tokom dana usporavaju odvijanje saobraćaja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !

Related posts

Ako je dijabetes neizliječiv, kako se ovi 6 šećeraša izliječilo ?

SAVJETNICI

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Što je ketogena dijeta (ketoza)?

SAVJETNICI

Leave a Comment