Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 01.01.2017.
Zbog saobraćajne nezgode potpuno je u prekidu odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-17 Mostar-Buna, kod mjesta Ortiješ. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle u sjeverozapadnim i zapadnim krajevima zemlje, te na djelimično vlažne i klizave kolovoze u tim područjima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !

Related posts

Poučna priča: Kako sačuvati ljubav?

SAVJETNICI

Potrebni radnici za Laser d.o.o.

SAVJETNICI

Biometeorološka prognoza

SAVJETNICI

Leave a Comment