Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 31.12.2016.
Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na kolovozu, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju. Poseban oprez savjetujemo na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima u južnim i jugozapadnim krajevima, upozoravamo na jake udare vjetra. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Danas (31.12.2016.) od 12 sati pa do 03.01.2017.godine do 24 sata, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nevezani putnik će udariti u ostale putnike i usmrtiti ih ili ozbiljno povrijediti i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !

Related posts

Kako napraviti đuveč sa šampinjonima

SAVJETNICI

Sin naše legende Mehe Kodre debitovao u Primeri

SAVJETNICI

Vjesnik proljeća: Pravo je vrijeme za uživanje u ljepoti i ljekovitosti tratinčica

SAVJETNICI

Leave a Comment