Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 30.12.2016.
Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na svim vlažnim lokalitetima, a posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima mjestimično na magistralnim putevima M-19 Han Pijesak-Vlasenica (Han Pogled), M-18 Trnovo-Foča (Rogoj), M-5 Vrtoče-Bosanski Petrovac-Ključ i M-14.2 Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), kao i na širem području Romanije. Na magistralnim putevima Glamoč-Mlinište i Kupres-Šuica-Tomislavgrad-Kolo jak vjetar na pojedinim dionicama nanosi snijeg na kolovoz, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone. Svi putevi su prohodni, a vozače napominjemo da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno na putevima u BiH. U južnim krajevima saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a na pojedinim dionicama upozoravamo na jače udare vjetra.

Na  graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, a veće gužve očekuju se tokom dana.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nevezani putnik će udariti u ostale putnike i usmrtiti ih ili ozbiljno povrijediti i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !

Related posts

Škoda planira automobil za sitnu raju

SAVJETNICI

Džeko i cijela BiH u suzama: Neka ti je vječni rahmet i najljepši Dženet

SAVJETNICI

Ponos naše domovine: Bosanska mladost u Melbournu/ FOTO

SAVJETNICI

Leave a Comment