Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE

Stanje na cestama 28.12.2016.

Ugaženog snijega mjestimično ima na dionicama u centralnim dijelovima naše zemlje, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju. Na dionici autoputa A-1 Tarčin-Jošanica, zbog moguće poledice brzina je ograničena na 80 km/h. Poseban oprez savjetujemo na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima u južnim i jugozapadnim krajevima, upozoravamo na jake udare vjetra. Vidljivost je zbog magle smanjena na putnom pravcu Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-18 Tuzla-Priboj i R-414 Turbe-Banja Luka.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !

Related posts

Herta Has – Jedina žena koja je Titu rekla ne

SAVJETNICI

Traže se bebisiterka, kućna pomoćnica

SAVJETNICI

Ukoliko masirate OVU tačku na vašem dlanu vaše tijelo će osjetiti olakašnje!

SAVJETNICI

Leave a Comment