Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 27.12.2016.
Kiša koja ledi u dodiru sa tlom usporava odvijanje saobraćaja na putnim pravcima u centralnim dijelovima zemlje, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo autoput A-1 Tarčin-Zenica, magistralne puteve M-17 Sarajevo-Konjic i M-18 Sarajevo-Olovo, kao i sve puteve na području Kantona Sarajevo. Zbog magle je mjestimično smanjena vidljivost na širem području Sarajeva, Viteza, Novog Travnika, Kiseljaka, Trnova i Foče. Na putnom pravcu M-17 Drežnica-Mostar, upozoravamo na jake udare vjetra. Moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-18 Tuzla-Priboj i R-414 Turbe-Banja Luka.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !