Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 26.12.2016.
Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost na širem području Viteza, Kiseljaka, Doboja, Maglaja te zapadnim krajevima zemlje i djelovima kantona Sarajevo. Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozače upozoravamo na udare vjetra na putnom pravcu Drežnica- Mostar. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-18 Tuzla-Priboj i R-414 Turbe-Banja Luka.

………………………….
KANTON SARAJEVO:  Zbog zagađenosti zraka na području Kantona Sarajevo, na snazi je privremeno ograničenje upotrebe motornih vozila (sistem vožnje “par”-”nepar” tablica). Zabrana je na snazi danas za vozila sa zadnjim neparnim brojem, a promjena zabrane za vozila sa zadnjim parnim brojem je u 00 sati na prelasku iz dana u dan i tako svaki naredni dan. Zabrana se ne odnosi na vozila policije, ministarstva odbrane, javnog gradskog prevoza, komunalnih preduzeća, vozila inspekcijskih organa, vozila sa diplomatskim tablicama i vozilima hitnih intervencija.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !