Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 23.12.2016.
Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle u centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje, te na djelimično vlažne i klizave kolovoze u tim područijima.

Vozačima savjetujemo dodatan oprez u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, gdje zbog niskih temperatura dolazi do formiranja poledice na kolovozu.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Pojačan promet vozila očekujemo danas u toku dana na graničnim prelazima, na ulazu u našu zemlju.

Radovi na području Hrvatske i dalje traju na graničnim prelazima Bosanski Brod- Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da upozoravamo vozače na duža zadržavanja na graničnim prelazima.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce M-17 Nemila-Žepče i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Sva svjetska istraživanja pokazuju važnost korištenja sigurnosnih pojaseva jer oni smanjuju rizik pogibije u sudaru za oko 50% ako su pravilno postavljeni i korišteni.

Zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE, BEZ OBZIRA KOLIKO MALA BILA RELACIJA NA KOJOJ VOZITE !

Related posts

Veliki Movran jedan je od najvećih vodopada u Evropi i pojavljuje se samo poslije obilne kiše

Paradajz i svježe voćke dnevno čine čudo pušačima

Gradivo u osnovnim i srednjim školama će se reducirati

Leave a Comment