Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 22.12.2016.
Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama i do 50 metara, a izdvajamo magistralne puteve M-17 Konjic-Drežnica i M-15 Priluka-Glamoč-Mlinište. Zbog učestalih odrona skrećemo pažnju na magistralne puteve: M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf, M-5 Nević Polje-Kaonik, M-6.1 Mostar-Gnojnice, M-17 Konjic-Mostar i M-16.2 Prozor-Jablanica.  Poledica se i ovoga jutra, zbog niskih temperatura, može očekivati na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-19.3 Rogatica-Ustiprača, M-17 Nemila-Žepče, M-6 Čapljina-Studenci i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-5 u Bihaću, M-4 u Tuzli (naselje Stupine) i  M-6.1 u Mostaru i Tomislavgradu.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.

Sva svjetska istraživanja pokazuju važnost korištenja sigurnosnih pojaseva jer oni smanjuju rizik pogibije u sudaru za oko 50% ako su pravilno postavljeni i korišteni.

Zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE, BEZ OBZIRA KOLIKO MALA BILA RELACIJA NA KOJOJ VOZITE !