Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 18.12.2016.
Zbog radova na području Hrvatske i dalje upozoravamo vozače na duža zadržavanja na graničnim prelazimaBosanski Brod- Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog završne faze radova, u utorak (20.12) od 9-15 sati, za saobraćaj će biti zatvoren granični prelaz Bosanski Brod-Slavonski Brod .

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce M-17 Nemila-Žepče, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru.

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Mogući su nailasci na poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !