Stanje na cestama

Stanje na cestama 17.12.2016.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Tatarbudžak na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, saobraćaj je potpuno obustavljen i preusmjerava se na alternativni pravac.

Pojačan oprez savjetujemo vozačima u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, gdje zbog niskih temperatura postoji mogućnost formiranja poledice na kolovozu. Na putevima koji vode kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Tuzla-Priboj.

Duža zadržavanja tokom dana, moguća su na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, gdje se na području Hrvatske izvode radovi.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog završne faze radova, u utorak (20.12) od 9-15 sati, za saobraćaj će biti zatvoren granični prelaz Bosanski Brod-Slavonski Brod .

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !