Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama
U većem dijelu BiH danas se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok se poledica može očekivati na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište zbog magle vidljivost je smanjena na 50 metara. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Nemila-Žepče, M-6 Čapljina-Studenci, M-16 Banja Luka-Jajce,  M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-5 u Bihaću, M-4 u Tuzli (naselje Stupine) i  M-6.1 u Mostaru i Tomislavgradu.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zbog radova na području Hrvatske i dalje se saobraća usporeno, uz povremeno duža zadržavanja. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !