Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 13.12.2016.
Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na kolovozu, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke. Na putevima na području Livna, Kupresa i Tomislavgrada, upozoravamo na jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Do povremenih obustava saobraćaja, tokom dana dolazi na magistralnim putevima M-4 Teslić-Kotor Varoš i M-19.3 Rogatica-Ustiprača, zbog minerskih i deminerskih radova.

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Nemila-Žepče, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !

Related posts

Radarske kontrole

SAVJETNICI

U Njemačkoj je više od 690 000 slobodnih radnih mjesta, a ovo su najtraženija zanimanja

SAVJETNICI

Olimpijske igre u mjestima gdje je voda zaražena

SAVJETNICI

Leave a Comment