Stanje na cestama

Stanje na cestama 11.12.2016.

Na putevima u BiH saobraća se po pretežno suhom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila. Mjestimična poledica moguća je u višim planinskim predjelima, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na vožnju prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na asfaltiranju kružnog toka na magistralnom putu M-14 u Bosanskoj Krupi, danas do 12 sati na snazi je obustava saobraćaja za sve kategorije vozila. Za teretna vozila i autobuse, saobraćaj je obustavljen do 15 sati. Za vrijeme obustave, u funkciji su alternativni pravci.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Žepče-Nemila, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog radova na području Hrvatske moguća su duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE