Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 09.12.2016.
Saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Magla se zadržala na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, ali sada bitnije ne ometa saobraćanje.  Sporiju i oprezniju vožnju vozačima savjetujemo na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona.  Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog izvođenja sanacionih na dionici M-17 Žepče-Nemila (petlja Žepče), izmjenjen je režim saobraćaja. Saobraćaj se u smjeru Žepča odvija obilaznicom, dok se u smjeru Nemile odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-17 u Bosanskom Šamcu i M-5 u Bihaću.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !

Related posts

Koje dijelove tijela su muškarci obavezni pokrivati?

NAUČNO OTKRIĆE: Nauka potvrdila da redovno i pravilno praktikovanje namaza smanjuje bol u leđima, fizički stres i anksioznost

Naglo “sazrijevanje malina” je uzrok prestanka otkupa ili …

Leave a Comment