Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE

Stanje na cestama 07.12.2016.

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na većini dionica koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Izdvajamo autoputA-1 Tarčin-Zenica, magistralne puteve Zenica-Doboj, Konjic-Mostar, Kiseljak-Kaonik-Vitez, Bugojno-Novi Travnik, Glamoč-Mlinište, kao i puteve na području Sarajeva, Bihaća, Foče i Doboja. Niske temperature pogoduju formiranju poledice na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, pa apelujemo na maksimalno opreznu vožnju. Vozače podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača, M-4 Teslić-Kotor Varoš i M-16 Banja Luka-Jajce.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Žepče-Nemila, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog radova na području Hrvatske, vozače upozoravamo na moguće gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !