Stanje na cestama

Saobraćaj se ovoga jutra odvija uz slabiji promet vozila, po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

U centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i na dionicama u višim predjelima, upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Sporiju i oprezniju vožnju vozačima savjetujemo na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Danas u vremenu od 09 do 16:30 sati, zbog radova u tunelu Vranduk 2 na dionici M-17 Zenica-Žepče, izmjenjen je režim saobraćaja. Saobraćaj se u tunelu u smjeru Žepča obustavlja i preusmjerava na lokalnu cestu, dok se u smjeru Zenice odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-17 u Bosanskom Šamcu i M-5 u Bihaću.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na moguća duža zadržavanja na graničnim prelazimaBosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !