Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 02.12.2016.
Relativno povoljni uvjeti za vožnju i umjeren promet vozila karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH. Saobraća se po pretežno suhom kolovozu, dok zaleđenih lokaliteta može biti na pojedinim  dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH.

Tokom dana, zbog deminiranja terena,  povremene polusatne obustave aktuelne su na magistralnim putevima M-4 Teslić-Kotor Varoš (Rujevica, 08-16 sati) i M-18 Tuzla-Ugljevik (Banj Brdo, 08-16 sati), dok na magistralnim putevimaM-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10  i od 13 do 15 sati) i M-16 Banja Luka-Jajce (HE Bočac, 14-14:30 sati),  dolazi do povremenih kraćih obustava, a razlog su minerski radovi.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce,M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve  M-17 u Bosanskom Šamcu, M-5 u Bihaću i M-6.1 prolaz kroz Mostar.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zbog radova na području Hrvatske saobraća se usporeno, uz povremeno duža zadržavanja, pa preporučujemo korištenje drugih graničnih prelaza. Na ostalim graničnim prelazima za sada se ne čeka duže od 20 minuta.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !