Image default
BIHAMK

Stanje na cestama

Izvještaji

Opšte informacije

Stanje na cestama 05. 01. 2019. u 07 : 55 sati

Saobraćaj se ovoga jutra na većini putnih pravaca odvija po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu otežano i usporeno je saobraćanje na sljedećim dionicama: Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Donji Vakuf-Travnik , Bugojno-Kupres i Sarajevo-Rogatica. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !

Opšte informacije
Granični prijelazi
Autoceste
Magistralne ceste
Regionalne ceste
Gradske ceste
Audio izvještaj
Video izvještaj

Related posts

Stanje na cestama

Stanje na cestama

Stanje na cestama

Leave a Comment