Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
25.11.2016.
U većem dijelu BiH saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno izdvajamo dionicu autoputa A-1 Sarajevo-Zenica, kao i dionice magistralnih puteva M-17 Zenica-Doboj, M-17 Konjic-Jablanica-Mostar,M-20 Goražde-Foča,M-16 Bugojno-Jajce-Banja Luka i M-5 Travnik-Donji Vakuf. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Molimo za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralni put M-17 u Bosanskom Šamcu.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na moguća duža zadržavanja na graničnom prelazu Bosanski Brod-Slavonski Brod. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, danas od 07 do 18 sati, potpuno se obustavlja saobraćaj na graničnom prelazu Orašje-Županja !

Zbog praznika Dana državnosti BiH, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Sva svjetska istraživanja pokazuju važnost korištenja sigurnosnih pojaseva jer oni smanjuju rizik pogibije u sudaru za oko 50% ako su pravilno postavljeni i korišteni. Zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE, BEZ OBZIRA KOLIKO MALA BILA RELACIJA NA KOJOJ VOZITE !