Image default
Arhiva

Stanje na cestama

Na putnim pravcima u BiH jutros se saobraća bez dužih zastoja. Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, osim dionica u gradskim centrima, gdje je u jutarnjim satima intenzitet saobraćaja pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Šićki Brod u mjestu Previle. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave do 15 minuta.

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevimaM-1.8 Lončari-Orašje (u mjestu Dusine, 08-16 sati) i Teslić-Jelah (Vrela, 08-16 sati).

Do povremenih kraćih obustava saobraćaja zbog minerskih radova dolazi na magistralnim putevima M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Lapišnica, Bihać-Izačić, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Busovača-Kiseljak, Prozor-Jablanica, Jablanica-Mostar i Živinice-Šićki Brod.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !

Related posts

Turska će da zaratuje sa Austrijom nakon ovog

Potaknite kreativnost kod djeteta već u ranoj dobi

Stvari u kojima smo mi slobodno uživali, a djeci danas branimo

Leave a Comment