Stanje na cestama

Opšte informacije

Stanje na cestama 04. 12. 2018. u 08 : 00 sati

Na smanjenu vidljivost zbog magle ovoga jutra upozoravamo na većini dionica u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, putne pravce Konjic-Jablanica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno-Kupres, Glamoč-Livno-Bosansko Grahovo, Orašje-Odžak-Bosanski Brod, kao i puteve na širem području Sarajeva, Viteza, Travnika, Bugojna, Gruda i Posušja. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima i na planinskim prevojima. Vozače pozivamo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Podsjećamo da je zbog  radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju ! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati.  ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU ! 

Izvještaji