Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE

Stanje na cestama 11. 11. 2018. u 09 : 26 sati

Magla i dalje smanjuje vidljivost u dolinama rijeka SaveBosneSpreče i Drine, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na pojačan oprez. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Podsjećamo da zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme stupa na snagu 15.11.

Zbog radova na asfaltiranju na regionalnom putu R-445 Podlugovi-Visoko, saobraćaj se danas obustavlja na dionici Most na Stavnji-Lješevo. Za vrijeme obustave alternativni pravci su autoput A-1 Podlugovi-Visoko, kao i regionalni put Podlugovi-Breza-Prhinje-Gračanica-Visoko i obratno.

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa danas se izvode na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Trnovo (na području Stupa). Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

Sporije se saobraća i na ostalim mjestima izvođenja aktuelnih radova. Na ovim dionicama postavljena je privremena signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Vozače teretnih vozila podsjećamo da je zbog sanacije mosta aktuelna zabrana saobraćanja za ovu kategoriju na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Saobraćaj teretnih vozila preusmjerava se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU ! 

Podijeli objavu
Prethodni članakVremenski bilten
Sljedeći članakVremenski bilten