Stanje na cestama

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se uz relativno povoljne vremenske uvjete i slab do umjeren saobraćaj vozila. Na dionicama u višim predjelima upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra.

Na putevima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a saobraćanje je usporeno. Izdvajamo magistralni put M-4.2 Cazin -Velika Kladuša, granica sa Hrvatskom, kao i regionalni put R-403a Kamenica – Vrsta kod mjesta Turija.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona i dalje se saobraća jednom trakom.

Zbog mogućih sitnijih odrona skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja., saopćeno je iz BIHAMK-a.