Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama
Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić Grad-Ključ i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić.

Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas će se na Zapadnom prilazu Sarajevu (smjer Ilidža-Blažuj), saobraćati usporeno-jednom trakom.

U jutarnjim satima u višim planinskim predjelima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor na Uni, zbog radova na mostu, danas do 16 sati saobraćaj je obustavljen.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !