Stanje na cestama

20.11.2016. u 06:25 sati
Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima naše zemlje. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Podsjećamo da je bez obzira na vremenske uslove posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralni put M-17 u Bosanskom Šamcu.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na svakodnevne gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, te im preporučujemo da koriste druge granične prelaze. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !