Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 03. 04. 2018. u 07 : 50 sati
Vidljivost je zbog jutarnje magle mjestimično smanjena u kotlinama, na planinskim prevojima, kao i uz riječne tokove.

Na mogućnost sitnijih odrona zemlje ili kamenja upozoravamo u usjecima, kao i preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Za teretna vozila preko 3,5 t saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Bez obzira na povoljne vremenske uslove tokom dana, vozače podsjećamo da je podsjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima  zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !

Related posts

Kako da provjerite “krade” li vam neko wi-fi

SAVJETNICI

Šta biste trebali raditi za svoju djecu, a šta ne?

SAVJETNICI

Savjet agronoma: Koke mogu nositi i zimi!

SAVJETNICI

Leave a Comment