Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 31. 03. 2018. u 07 : 55 sati
Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog sanacije klizišta na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad (desna strana po stacionaži), usporeno je saobraćanje.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Za teretna vozila preko 3,5 t saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod-Velika Brusnica, kao i na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Zbog mjestimično jakih udara vjetra, vozače upozoravamo na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog nastupajućeg praznika a i vikenda veće gužve u toku dana očekujemo, kako na graničnim prelazima, tako i na putevima u našoj zemlji. Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !