Stanje na cestama

U većem dijelu BiH kiša koja pada uslovljava da se saobraća usporeno i otežano po vlažnom kolovozu. U brdsko-planinskim predjelima moguće su slabije snježne padavine. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestima Gašnica i Bistrica zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila.

Na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, zbog zaleđenog kolovoza i mjestimičnih snježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tona.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog izvođenja radova na mostu Bojnik na dionici A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj se na mjestu radova preusmjerava iz vozne u preticajnu traku.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke .

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.