Stanje na cestama

Na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor zbog većeg odrona saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

I na ostalim putevima upozoravamo na učestale odrone, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Zbog opasnosti od sniježnih lavina skrećemo pažnju na magistralni put M-18 Dobro Polje-Brod na Drini-GP Hum (BiH)/Šćepan Polje (CG). U sjeverozapadnim krajevima upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra. Na pojedinim dionicama, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, mogući su nailasci na poledicu. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Za danas je najavljeno otvaranje tunela Kalovita Brda na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale). Trenutno je saobraćaj u tunelu obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmjenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.