Image default
Arhiva

Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 12. 12. 2017. u 08 : 00 sati
Zbog jakih udara vjetra na snazi je vanredno stanje na regionalnom putu R-414 Skender Vakuf-Banja Luka, pa se na ovoj dionici ne preporučuje kretanje.

Jaki udari vjetra bilježe se i na ostalim putevima u BiH, a posebno na dionicama u planinskim predjelima. Vozače upozoravamo na mogućnost urušavanja stabala, kao i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.  Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nevezani putnik će udariti u ostale putnike i usmrtiti ih ili ozbiljno povrijediti i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !

Related posts

Planiramo pokretnuti velika gradilišta u FBiH do juna 2017.

SAVJETNICI

Prehlada i gripa

SAVJETNICI

Nema više voznih dažbina na robu do 300 KM

SAVJETNICI

Leave a Comment